OTICON Прегледи на слуховия апарат: Марка и продукти

OTICON Прегледи на слуховия апарат: Марка и продукти

Включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Ето нашия процес.

oticon е производител на слухов апарат, който продава продукти за различни нива на увреждане на слуха, включително лека, умерена, тежка и дълбока загуба на слуха.

Тази статия обсъжда The Марка, неговите продукти и услуги, алтернативни марки и слухово здраве.

Информация за марката Ociton

oticon е производител на слухови апарати, базиран в Копенхаген, Дания. Hans DeMant основава компанията през 1904 г. Днес тя има многобройни клонове в няколко страни и работят 3000 души по целия свят. Компанията твърди, че е вторият по големина производител на слухови апарати в света.

Компанията работи със специалисти по слух, разрешени от Ociton в Съединените щати. Клиентите могат да посетят тези специалисти, за да се подлагат на слухови тестове и оценки и да закупят слухови апарати или аксесоари Ociton.

Репутация на марката

По -доброто бизнес бюро даде на Oticon A+ рейтинг. Компанията също има списък на TrustPilot, със среден рейтинг на клиента от 2,4 от 5 звезди. От 29 изброени отзиви около 28% са присъдили 5 звезди на Ociton, докато 59% са ги оценили с 1 звезда.

Въпреки това, отзивите на потребителите са предимно от европейски клиенти, така че те може да не отразяват компанията в рамките на САЩ

Продукти и услуги

oticon продава редица слухови апарати, които варират по размер, форма и дизайн. Тези устройства седят или зад или вътре в ухото на човек, в допълнение към модели, които седят вътре в ушния канал.

Научете повече за различните видове слухови апарати тук.

Всички от всички Моделите, които компанията продава, използват своята технология за запазени марки, която комбинира различен софтуер за подобряване на функцията на слуховия апарат. Някои модели Ociton също са акумулаторни.

Научете повече за акумулаторните слухови апарати тук.

Някои от слуховите апарати на компанията работят, като се свързват с приложението Ociton в приложението за смартфони. Приложението позволява следните функции:

 • Регулиране на обема на слуховия апарат
 • Програми за превключване
 • Проверка на нивото на батерията на батерията на слуховия апарат
 • Използване на функцията „Намерете слуховия си апарат“
 • Достъп до консултантски съвети
 • Намиране на инструкции за потребители

oticon също продава слухови апарати за деца, претендирайки че неговият модел на Play Ociton Xceed е „най -мощният педиатричен слухов апарат в света.“

Компанията запасява широк спектър от слухови апарати за възрастни, някои от които са по -долу.

Ociton Xceed

Oticon твърди, че техният модел Xceed е най -мощният слухов апарат в света. Хората с тежка загуба на слуха могат да се възползват от това устройство.

Функциите Xceed:

 • 360-градусов достъп до реч, за да помогнат да чуят различни хора в една стая
 • Няма звуци на свирка
 • Безжична свързаност към смартфони и други устройства
 • По-добра яснота на речта с по-малко усилия за слушане
 • Прах и вода- Съпротива

Този слухов апарат е наличен в два стила, като и двата седят зад ухото на човек. Те също така разполагат с модерен дизайн с бутони за контроли.

Магазин сега

Ociton OPN S

oticon заявява, че обхватът на OPN може да се възползва от хората с лека до тежка загуба на слуха.

Обхватът на OPN предлага:

 • Подобрено разбиране на речта
 • 360-градусов достъп до реч, за да помогне за чуването на различни хора в стая
 • Няма звуци на свирка
 • Безжична свързаност към смартфони и други устройства
 • Наличност като акумулаторна модел

Този модел има дискретен дизайн Това седи зад ухото и се предлага в четири различни модела. Три от тези варианти – Minirite, Minirite T и Minirite R – разполагат с мъничък високоговорител, прикрепен към тънка, почти невидима жица.

Моделът на OPN S Minirite е и най-малкият слухов апарат зад ухото, който Ociton предлага. За разлика от тях, отвореният S Minirite R е по -голям и по -здрав от останалите три и е от полза за хората с по -тежка загуба на слуха.

Магазин сега

OTOCON OPN

Моделът Ociton OPN отговаря на дискретно модела вътре в ухото на човек. Този диапазон може да бъде от полза за хората с различна степен на загуба на слуха, от лека до тежка.

Този модел е персонализиран и функции:

 • 360-градусов достъп до реч, за да помогне да се чуят да чуят Различни хора в една стая
 • По -добра яснота на речта с по -малко усилия за слушане
 • Технология за облекчаване на тинитус
 • Безжична връзка със смартфони и други устройства

Гамата на Ociton OPN се предлага в пет сорта, вариращи от много дискретен стил на канала до по-голям дизайн на пълен черупка. Всички те седят в ухото на човек.

Пазарувайте сега

как да поръчате

Клиентите могат да поръчат слухов апарат Ociton чрез един от оторизираните специалисти по изслушването на компанията. Отитън обаче не заявява дали дадено лице се нуждае от рецепта за закупуване на слухов апарат.

За да получат оценка на изслушването, хората могат да организират срещи с оторизирани от OTOCON слухови специалисти, разположени в САЩ, като използват уебсайта на компанията.

По време на назначаването, здравен специалист ще измерва The Слуховна способност на лицето. След това те ще оценят резултатите и ще ги обяснят на клиента, преди да направят предложения кои слухови апарати на Ociton могат да бъдат подходящи.

В някои случаи човек може да се наложи да посети лекар за допълнителна оценка.

oticon заявява, че клиентите могат да изберат безрисков пробен период, което означава, че могат да изпробват слухов апарат безплатно преди закупуването. Уебсайтът на компанията обаче не се посочва ясно колко дълго трае този период.

Някои частни здравноосигурителни компании покриват всички или част от разходите за слухов апарат, въпреки че много от тях не го правят. Следователно, човек може да пожелае да провери застрахователната си полица, преди да вземе решение за закупуване на слухов апарат.

Научете за разходите за слухови апарати тук.

Алтернативни марки и продукти

Важно е да пазарувате и да изследвате при закупуване на слухови апарати. Много производители на слухови апарати предлагат широка и разнообразна гама от продукти, подобни на Ociton.

Следните са някои производители на слухови апарати, които трябва да разгледат:

 • : Продажба на достъпни слухови апарати, които не са настъпили, не са понижени. Научете повече за Mdhearingaid тук.
 • : предлага редица дискретни слухови апарати, които седят вътре в ушния канал. Научете повече за Eargo тук.
 • : Продава слухови апарати, както и редица други аксесоари за слуха. Научете повече за SIGNAIA тук.
 • : Предоставя достъпна слухов апарат, който може да бъде презареждащ се или батерия. Научете повече за Lively тук.

Слуховите продукти и здравето на слуха

Загубата на слуха е третото най -често хронично физическо състояние в САЩ, засягащо около 15% от възрастните.

Слуховите апарати са ефективно решение за много хора. Въпреки че те не лекуват загуба на слуха, доказателствата сочат, че могат да подобрят качеството на живот на човек.

Едно проучване от 2017 г. установи, че слуховите апарати са били ефективни за подобряване на специфичното за слуха качеството на живот, общото здраве, общото здраве на здравето -Калира качеството на https://harmoniqhealth.com/ живот и способността за слушане на възрастни с лека до умерена загуба на слуха.

Проучване от 2019 г. показа, че слуховите апарати помагат на хората със загуба на слуха да чуят по-ясно. Изследването също така показва, че тези устройства са довели до това, че много хора изпитват намаляване на своето самоусъвършенствано увреждане.

Въпреки това, въпреки ефективността на слуховите апарати, се съобщава, че около 1 на 3 индивида със загуба на слуха имат Винаги е използван.

Аудиолог може да помогне на човек да избере правилния слухов апарат. Те също могат да оценят своите специфични нужди и да отговорят на всички въпроси, свързани с слуха, могат да имат хората. Важно е хората да посещават проследяващи срещи с аудиолог на всеки 2–3 години, за да наблюдават всички промени в слуха и да коригират слуховите апарати, ако е необходимо.

Хората също могат да обмислят ученето на езика на знаците, речевата терапия за деца или млади възрастни и звукова рехабилитация в допълнение към използването на слухови апарати. Кохлеарните импланти и слуховите апарати, закотвени от костите, също са опции.

Човек може да защити слуха си, като следвате тези стъпки:

 • Правийки почивки редовно, когато участва в шумни дейности
 • Преместване на безопасно разстояние от източници на силни шумове
 • Правилно носенето на тапи за уши или съответната защитна предавка, когато е в силна среда
 • Слушане на музика при безопасен обем

Резюме

oticon е производител на слухов апарат, осигуряващ слухови помощни средства за хора със лека до тежка загуба на слуха.

Когато решава за слухов апарат, човек може да намери най -добре да се консултира с аудиолог. Слуховият професионалист може да оцени нуждите на слуха на индивида и да отправя препоръки за подходящи модели.

Хората също могат да пожелаят да изследват различни марки слухови помощ, за да научат за предимствата на своите продукти и услугите, които предлагат.

Моля, обърнете внимание: Медицинските новини днес не предполагат гаранция за фитнес за определена цел или одобряват някое от тези приложения. Тези приложения не са оценени за медицинска точност от медицински новини днес. Администрацията по храните и лекарствата (FDA) не ги е одобрила, освен ако днес е посочено друго. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Contents